1. HASTA YORUMLARI
  2. SIK SORULANLAR
Varis Tedavisi | Dr. Rengin TÜRKGÜLERVARİS TEDAVİSİ
  1. HASTA YORUMLARI
  2. +90312 224 1314
Varis Tedavisi | Dr. Rengin TÜRKGÜLERVaris Tedavisi | Dr. Rengin TÜRKGÜLER

Varis Belirtileri

Damarların genişleyip boğumlu hale gelmesi neticesinde oluşan bir hastalık olan varis, belirtileri ile birlikte ortaya çıkar ve gözle görülür semptomlar gösterir. Varis belirtileri genelde ayak ve bacaklarda gelişen varis, bedenin alt kısmında yer alan damarlardaki basıncın da artmasına sebep olur. Varis, birçok sebep yüzünden oluşabileceği gibi genelde meslek gereği uzun süreler ayakta durmak ya da hareketsiz kalmak zorunda olan insanlarda daha çok ortaya çıkar.

Varis Belirtileri Nelerdir?

Varisin BelirtileriGenelde ağrı ve sızıdan farklı semptomların olduğu varis belirtileri nelerdir?

Damarlarda gözle görülebilir bir şekilde mor ya da mavi bir renk oluşumuna rastlanır. Bacak damarlarında bükük bir kablo halinde görünüm ya da şişkinlik oluşur. Nadir durumlarda ağrı ve sızı hissi ortaya çıkar. Bacağa belli bir mesafeden bakıldığı zaman damarlar net bir şekilde görülür.

Varis Nasıl Anlaşılır?

Sebep oldukları estetik hasara ek olarak, varisli damarlar insanları farklı şekilde etkileyen değişken semptomlara yol açabilir, bu nedenle belirli semptomların yokluğunun varis olmadığı anlamına gelmemelidir.

Hastalık ilerledikçe ortaya çıkan belirtilerden en önemlileri arasında şunlar göze çarpmaktadır:

  • Bacakların toplardamarlarının görünür hale gelmesi. Genel olarak, bacakların ön tarafında, dizlerin arkasında ve bacakların içinde varis görülebilir, ancak diğer semptomlar genellikle ilk başta ortaya çıkmaz.
  • Bacaklarda ağırlık ve yorgunluk. Özellikle uzun bir süre ayakta durulan günün son saatinde bacak damarlarında kan birikmeye başladığı için oluşur. Semptomlar genellikle yürüme, egzersiz ve bacak kaldırma ile iyileşir.
  • Acı. İnsanlara göre değişken yoğunlukta görülür. Normalde etkilenen damarların çevresinde, özellikle ayak bileği ve baldırda olur. Basit bir dokunuşla veya küçük bir vuruşla başlayabilir veya artabilir.
  • Kramplar. Genellikle gece ve özellikle bacaklar uzun bir süre aynı duruşta kaldığında, örneğin sinemada veya antrenman veya uçak gezileri sırasında.
  • Isı veya kaşıntı ve batma hissi. Temelde ayak bileği ve ayağın arkasında. Yaralanmalar kolayca yapılabileceğinden çizilmekten kaçınılmalıdır, çünkü zayıf dolaşım nedeniyle cilt zayıftır ve bu nedenle kolayca enfekte olur.
  • Ayak ve ayak bileklerinde şişme veya ödem. Hastalık ilerledikçe, bacakta fazladan sıvı biriktiğinde ortaya çıkar. İlk başta istirahat ile azalır, bacaklar kaldırılır ve sabah kalktığınızda, ancak yavaş yavaş daha kalıcı olabilir. Hastalık ilerledikçe bacağına kadar çıkabilir.
  • Ten rengindeki değişiklikler. Kırmızı kan hücrelerinin cilt altında biriken etkilenen damarlardan çıkması nedeniyle ortaya çıkan kahverengimsi veya morumsu lekeler. Bu birikimler, cildi ve altındaki yağı bozar, enflamatuar reaksiyonlara neden olur ve sertleşmiş, ağrılı ve egzamatöz alanlara neden olur.
  • Varis veya bükülmüş damarlar veya damarlar. Damarların bozulması ilerledikçe, genişler ve uzarlar, bu nedenle mevcut alana uyacak şekilde eğriler yapmak zorundadırlar.
  • Ülser. Genellikle ayak bileklerinin yakınında ve daha sık olarak iç kısımda görülürler. Genellikle oldukça acı verici ve iyileşmeleri zordur. Kolayca enfekte olurlar, iyileşme zorluğunu artırırlar. Bazen çizik yaralanmalarından kaynaklanır ve diğerleri kendiliğinden ortaya çıkar.

Varisin Belirtileri

Varisin belirtileri arasında zonklama, yanma, kas ağrısı, alt bacakta şişme gibi durumlarda bulunur. Bazen damarların bazılarında kaşıntı hissi oluşabilir ve kişi bu hissi kaşıyarak geçirmek istediğinde bacakta kanamalar görülebilir. Aynı zamanda ayak bileğine yakın alanlarda cilt üzerinde yaraların da görüldüğü durumlar vardır. Açılan bu yaralara venöz yara denilmektedir. Varis tedavi edilmedikçe geçmezler. 

Varis Yaraları

Varis yaraları, toplardamarlarda kapakların bozulması ve kanın ters yöne akması ile oluşan kirli kan birikmesi neticesinde uzun vadede gelişen yaralardır. Hastalığı takip eden seneler içerisinde yüksek basınç yüzünden dokularda ve bilhassa bacak derisinde bozulma yüzünden yaralar ve renk değişimi oluşabilir. Genelde bacak varisleri yüzünden ortaya çıkan bu yaralar, rahatsız edici bir görüntü verebilir.

Ayakta Varis Belirtileri

Hastalığın etkisini sürdürmesiyle beraber ayakta varis belirtileri de görülebilir. Bu belirtiler arasında ayakta ve ayak bileğinde oluşan şişlik, hafif yanma hissi, ayak parmaklarında oluşan uyuşma gibi sorunlar yer alır.

Varis İçin Ne Yapılmalı?

Varis, tedavi edilmediği ve etkisini artırdığı durumda uzun vadeler içerisinde negatif sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Peki varis için ne yapılmalı?

Kişi, egzersiz yaparak kilo vermeye çalışmalı ve kişisel bakımına özen göstermelidir. Zaman zaman uzanarak bacaklarını kaldırmalı ve bu bölgeyi rahatlatmalıdır. Ayrıca uzun süre oturmak ya da ayakta kalmaktan kaçınmalıdır. Varis çorabı gibi kompresyon sağlayan çoraplar da tercih edilebilir ve lazer tedavisi, ameliyat, skleroterapi gibi yöntemler ile varislerden kurtulmak amaçlanabilir.

  • Ayakta varis hangi bölüm bakar?

    Varis, bacaklarda bulunan toplardamarlarda oluşan bir hastalıktır. Bu hastalığın teşhisi için renkli doppler ultrason ile inceleme yapılması gerekir. Bilindiği gibi renkli doppler ultrason radyolojinin bir alanı olup bu alanda incelemeyi radyoloji uzmanları yapar. Gelişen teknoloji ve girişimsel radyolojinin bulduğu ameliyatsız varis tedavisi de radyoloji uzmanları tarafından yapılmaktadır. 

  • İç varis belirtileri nelerdir?

    Varis hastalığının cilt yüzeyinde görünen damarlardan ibaret olmadığı bilinmelidir. Bacaklarda bulunan toplardamarların bir kısmındaki varisler dıştan gözle görülmezler bunlara iç varis denilir. İç varisler devamı...

  • Varis olup olmadığı nasıl anlaşılır?

    Varis gözle görülen belirtiler veren bir hastalık olmakla birlikte başka hastalıklar ile de karıştırılması mümkündür. Bu nedenle sadece gözle yapılan bir inceleme ile varis teşhisi konulamaz. Bu nedenle varis muayenesinin bir radyoloji uzmanı tarafından doppler ultrason eşliğinde yapılması gerekir. Varis hastalığı hakkında daha fazla bilgi devamı... 

Varis BelirtileriHasta Yorumları5
  • Estetik Bacaklara Kavuştum. 28.09.2017
    Estetik varis tedavisi yaptıranlar

    Öncelikle Rengin hocam ve ekibine teşekkür ile başlamak istiyorum. Artık benim için büyük bir sıkıntı haline gelmiş varis problemim kalmadı. Daha önce de gitmiş olduğum Kalp ve Damar Cerrahi doktorlarının ultrasonda sorun olmasına rağmen yapabilecek bir işlem yok denmesine rağmen iyi ki sizinle tanışmışım. Lazer ve Köpük Tedavisi sayesinde sağlıklı aynı zamanda da daha estetik bacaklara kavuştum. Sayenizde varisin tedavi edilebilir ve aynı zamanda da önemli bir hastalık olduğunu anladım. 

    Ayrıca muayene ortamı ve çalışan personelin hakkını vermek lazım. Sonrasında da ulaşabilip tüm sorularıma cevap verdiğiniz ve ilginiz için tekrar tekrar teşekkürler!.. 

    Varis problemi olan tüm hastaları yolunun buraya düşmesi dileğiyle...

    Esra Yetkiner. 

  • Varislerimden kurtuldum 03.01.2018
    Bacak kılcal damar tedavisi yaptıranlar

    Genç kızlığımdan beri varislerim vardı. Korkumdan dolayı tedavi olamıyordum.  Rengin hn. muayenesini TV gördüm. Bir cesaret geldim. Rengin hn. görüştüm. Konuşmaları , ilgi ve alakası ile tedavi olmaya karar verdim. 3 seans geldim. Varislerimden kurtuldum. Bu zamana kadar boşuna beklemişim, korkmuşum. Varisleri olan , tedaviden korkanlar hiç korkmadan Rengin hn. muayenehasine gelip tedavi olabilirler .

    Rengin hn ve Safiye hanıma çok teşekkür ederim.

     

  • Varislerim iki seansta bitmiş durumda 09.04.2019
    Varislere köpük tedavisi yaptıranlar

    Sayın Rengin Hocam;

    Varis tedavisi için geldiğim bu yerde büyük memnuniyetle ayrıldım.Abimde de olduğu için tekrarlamasından çekiniyordum ama rengin Hocamla birlikte 2 seansta iki bacağımda bitmiş durumda.

    Şuan çok rahatım bügünde kontrole geldim ve herşeyin çok iyi gittiğini öğrendim. Hem sağlık açısından hemde görünüş açısından heryeş çok iyi. İlginiz, güler yüzünüz herşey için çok teşekkürler.

    Benim işlemim artık bitti.

    Sevgilerle

    Kadir Yiğit Hatipoğlu

    01.04.2019

  • İyi ki tanışmışım 06.10.2017
    Köpük tedavisi yaptıranlar

    Kızım Şule Erakman Yılmaz'ın sayesinde doktorum Rengin Türkgüler hanımla tanıştım, iyi ki tanışmışım. Köpük tedavisi oldum. Çok memnun kaldım. Çok teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun diliyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

    Sevgiler

  • Çok rahat ve konforlu bir tedavi 24.01.2018
    Varis tedavisi yaptıranlar

    Yıllardır beni rahatsız eden varis probleminden Rengin Hocam sayesinde kurtuldum. Çok rahat ve konforlu bir tedavi dönemi geçirdim. Sonuç Beklediğimden iyi oldu. Doğru adrese geldiğim için çok şanslıyım. Başarılarınızın devamını diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun

    Sevgiler.

    Leyla Zülfikar

Varis BelirtileriSık Sorulan Sorular4
  • Varis Belirtileri ve Teşhisi
    Varis belirtileri ve teşhisi
    Ana belirti, bacak derisinin altında görülebilen bu genişlemiş damarların görünümüdür. Hatta bazen var olan tek şeydir. Diğer durumlarda, varisli damarlara tipik venöz yetmezlik belirtileri eşlik eder : ağrı, kramplar, karıncalanma, ağır bacak hissi, kaşıntı, yanma hissi ... Varisli damarlardan muzdarip kişi de olabilir "sabırsızlıktan" muzdarip olmak: hareketsizlik döneminde bacaklarda meydana gelen uyuşukluk hissine karşı savaşmak için hareket etme ihtiyacı.

    Bir venöz bozukluk olan varisli damarlar, flebologlar veya anjiyologlar, venöz sistem ve patolojilerinde uzman kişiler, tanı koymada en nitelikli olanlardır.
    Doktor, özellikle varislerin kökeninde olabilecek faktörleri (meslek, kalıtım, yaşam tarzı vb.) Belirlemek için öncelikle hastayla konuşacaktır. Sonra bacakları ve ayakları inceleyecek.
    Damarları haritalamak ve kan akışını analiz etmek için, uzmanın bir ultrason doppler , bir ultrason cihazı (güvenli ve hasta tarafından algılanmayan) vardır. Adından da anlaşılacağı gibi, hem ultrason - venöz ağın görüntülenmesi - hem de Doppler - kan hareketinin incelenmesine izin verir. Doppler ultrasonu sayesinde, doktor venöz ağı araştırır ve özellikle pıhtıların varlığını belirleyebilir.
  • Varis Muayenesi Sırasında Ne Olacak?

    Varis Muayenesi Sırasında Ne Olacak?

    Kliniğimize başvuran hastaların tamamının tüm varis konsültasyonları girişimsel radyoloji uzmanı tarafından renkli doppler ultrason eşliğinde yapılır. Muayene ücretlidir ve bu ücrete ayakta renkli doppler ultrason dahildir. Doppler ultrason için ayrıca ücret alınmaz. Yapılan bu işlem varislerinin teşhisinde yüksek hassaslık sağlayacağı gibi tedavinin başarısına da doğrudan etki eder.

    Varis muayeneniz sırasında, doktorunuz sizinle sorunun tam olarak ne olduğunu, nereden kaynaklandığını ve hangi tedavilerin uygun olduğunu tartışacaktır. Size tam maliyet ve fiyatlandırma detayları ile detaylı bir tedavi planı verilecektir, böylece ödeme konusunda sürpriz olmayacaktır.

    Kişisel Hasta Koordinatörünüz de tüm sorularınızın cevaplandığından ve prosedür hakkında tam olarak bilgilendirildiğinizden emin olmak için sizinle konsültasyona katılacaktır. İhtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir konuda size yardımcı olmak için istişareyi takiben hazır olacaklar ve başka sorularınızı cevaplayacaklardır. Konsültasyonunuza katıldıktan sonra, hastalığınızı ve gereksinimlerinizi bilirler ve tedaviniz boyunca size rehberlik etmek için daima orada olacaklardır.

  • Varis Neden Oluşur?
    Varis Neden Oluşur?

    Cildinizin yüzeyinin altında, vücudunuz çeşitli arterler, damarlar ve kaslardan oluşur. Vücudunuzdaki kanın pompalanmasına yardımcı olmak için damarlarınız kapakçık olarak bilinen yapıları içerir. Kapakçıklar, kanın damarlarınızda tek yönde hareket etmesini sağlamak için açılan kapılar olarak hareket eder ve daha sonra kanın geri akmasını önlemek için tekrar kapanır. Bu valfler düzgün çalışmadığında, kan geri akabilir ve damarlarda toplanabilir. Kan birikmesi damarlarınızın genişlemesine ve varis olarak bilinen şeyi oluşturmasına neden olur.

    Varise ne sebep olur?

    Varis bacak toplar damarları içinde bulunan kapakçıkların çalışmaması yani bozulması nedeniyle oluşur. Varis oluşumunu tetikleyen bir kaç faktör vardır. Bu faktörlerin en önemlisi genetik yatkınlıktır. 

    Bacaklarınızdaki aşırı stres ve diğer faktörler varisli damarların gelişimine katkıda bulunabilir. Varisli damarların nedenleri şunları içerebilir:

    • Hamile olmak
    • Aşırı kilolu olmak
    • Uzun süre ayakta durmak
    • Uzun süre oturmak
    • Aktif olmayan bir yaşam tarzı sürmek
    • Yaşlanma
    • Genetik
    • Önceki bacak yaralanmaları
    • Tümörler veya kabızlık gibi mideye baskı yapan koşullara sahip olmak
    Varisli damarlar nelerdir?

    Varisli damarlar, esas olarak bacaklarınızda ve ayaklarınızda görülen genişlemiş, cilt yüzeyinde çıkıntı yapan damarlardır. Varisli damarlar mavi, kırmızı, mor veya bazen cildinizle aynı renkte görünebilir. Varisli damarlarınızın rengi, damarlarınızdaki oksijen seviyelerine bağlı olarak değişebilir. Daha yüksek oksijen seviyesine sahip damarlar onlara kırmızı bir renk tonuna sahip olabilirken, daha düşük oksijen seviyelerine sahip damarlar onlara mavi bir renk tonuna sahip olabilir.

  • Varis Ağrısına Ne İyi Gelir
    Varis Ağrısına Ne İyi Gelir

    Yaklaşık her 6 kişiden 5'inde görülen varis, dünya genelinde insanları en çok etkileyen problemlerden biri. Bacak toplardamarlarında yapısal bir bozukluk nedeni ile oluşan varis, kirli kanın dolaşıma girmeyip, damar içinde birikmesi ile oluşur. Toplardamar içerisinde bulunan ve kirli kanın aşağıya inmesini engelleyen kapaklar görevini yapamaz, kan yer çekiminin de etkisiyle aşağıya doğru iner. Damarlardaki genişlemeye bağlı olarak, bacaklarda birtakım sıkıntılar oluşur. Kramplar, ciltte renk değişimi, ağrı, şişlik gibi belirtiler verir. Ağrı bunların içerisinde en şiddetlisidir. 

    Varis Ağrılarına Ne İyi Gelir?

    Varis ağrıları, gün içinde hasta ayakta durdukça yoğunlaşır. Uyku sırasında damarlar içerisinde biriken kirli kan dağılır. Buna bağlı olarak da şişlik hafifler. Varis ağrılarını dindirmek için geçici çözümler uygulanabilir.

    • Bunlardan ilki bacakları her gün düzenli olarak, yaklaşık yarım saat kadar kalp hizasından yüksek bir konuma koyarak dinlendirmektir.
    • Bir diğer yöntem ise varis çorabı kullanmaktır. 
    Varis Çorabı Nedir?

    Varis çorabı, bacaklara belirli bir sıkılıkta basınç uygulayarak kirli kanın dolaşıma girmesini sağlayan medikal bir üründür. Tedavi yöntemi değildir ancak hastanın varisleri ile ilgili şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Çoraplar, hekim tarafından hastaya özel olarak verilir. Bir kişide işe yarayan varis çorabı bir diğerinde faydalı olmayabilir. Çoraplar varis ağrıları üzerinde etkilidir, varisin kendisini tedavi etmez. 

    Varis Ağrısı Nasıl Geçer?

    Varis ağrısı için uygulanacak geçici çözümler bir yere kadar işe yarayacaktır. Ağrılardan kurtulmanın en kesin yöntemi, varislerin tedavi edilmesidir. Günümüzde varis tedavisi, konusunda uzman hekimler tarafından çok kısa sürede yapılır. Ağır ve sancılı bir yöntem olan damarların ameliyat ile bacaktan çıkarılması yerine alternatif ameliyatsız tedavi yöntemleri gelişmiştir. 

    Yeni Tedaviler ile Başarılı Sonuçlar

    Ameliyatlı varis tedavisi, varisli damarın bacaktan kopartılarak çıkartılması esasına dayanır. Lazer, köpük, radyofrekans gibi yöntemler ise, yine damarın işlevsizleştirilmesine yöneliktir. Ancak buradaki fark, uygulamaların hastanın bacağında kesik açmadan yapılmasıdır. Klinik ortamında, yaklaşık yarım saat kadar süren seanslar ile, sorunlu toplardamar kapatılır ve bölgeye kirli kan akışı engellenir. 

Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Sorularınızı Cevaplıyor
  • E
    Esma20.04.2022

    Merhaba hocam ben diyabet hastasiyim 20 yildir bacağımda morluklar ,agri ve acı oluşmaya başladı 1 haftadır bugün ultrason doppler çektirdim .sol VAM nin uyluk düzeyinde kalibrasyonu en geniş yerinde 6mm olup yetmezlik saptanmadi diyor sonuç normal mi acaba

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Merhaba Esma hanım. Buradan rapor değerlendirmesi yapmayı pek etik bulmuyorum. Muayene etmeden hastaya yanlış yönlendirme yapmak endişe ettiğim bir konudur. 0532 385 31 93 numaralı hattımızı ararsanız personelim yardımcı olacaktır. Sağlıklı günler dilerim.

  • A
    Aygün28.08.2021

    Merhabalar. Benim üst sol bacakta ince damarlar belirgin ve artmış gibi. Uzun zamandır ayakta çalışılan işlerde çalışıyorum. Sabahlari ayak bilek, kol bilekte ağrılarım sızlama gibi oluyor bu ağrıların psikolojik olduğunu düşünmüştüm. Annemde de var. Annem ayakta hep yoğun çalışti.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    merhaba net bir şey demek için Doppler ultrasonla venöz haritalama çıkarmam, muayene etmem gerekir. Bu durumlar varisli damarlara bağlıysa tedavi sonrası geçecektir. 0532 385 31 93 numaralı hattımızı arayabilirsiniz. Teşekkürler.

  • Ş
    Şeref Kurtulus12.08.2021

    Vsm çapı 7.9 sürekli reflü vsp çapı 4 mm valvasa ile reflü yok derin venler normal yazıyor.arkasindan hemen bir dopler daha yaptırdım.vsm 6 sn reflü çap 7.00 mm vsp de çap 4 mm 3 sn reflü cfv de grade bir iki reflü şimdi iki rapora göre ne önerirsiniz.vsm yi lazerle kapatmak sartmi siz radyologsunuz iki rapor neden farklı bana ne önerirsiniz yanınıza geliyim

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Şeref bey merhaba. Burada yazdığınız iki farklı rapor var. Bunlara göre tedaviyi buradan belirlemem doğru olmaz. Eğer ki reflü, kaçak, yetmezlik tanısı varsa EVLA (Endovenöz Lazer Ablasyon) tedavisi uygular bu varisleri yakarak bloke edebilirim. Beraberinde kılcal veya orta seviye varisli damarlar mevcutsa skleroterapi köpük tedavisi uygulamak gerekir. Net bir tanı ve tedavi için önceliğim sizi muayene etmek. Randevu ve detaylı bilgi için 0532 385 31 93 numaralı klinik hattımızı ararsanız size yardımcı olacaklardır. Sağlıklı günler dilerim.

  • A
    Aslıhan27.12.2019

    Merhabalar;belli bir süre hareketsiz kalamıyorum hemen ayak damarlarım şişiyor,bileklerim sürekli kırmızı renkte ve uyurken ayaklarım yanıyor resmen cam açmadan uyuyamıyorum.Sogukta ise ayak parmaklarimin alt kısmı ileri seyiyede morarıyor.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Aslıhan hanım merhabalar. Varislerin yol açtığı problemler arasında damarlarda kirli kan birikmesi sonucu şişlikler, gece krampları, ısı artışı ve dolaşıma bozukluk sağlayan faktörler çok sık rastladığım sorunlardır. Gözle görünemeye bilir fakat derin sisteminizde bir genişlemiş damar, venöz yetmezliği gibi problemler söz konusu olabilir. Bu soruların en doğru yanıtını ortaya koymak için doppler ultrason ile muayenenizi gerçekleştirmem gerekir. Daha detaylı bilgi için bize bırakmış olduğunuz telefon numarasından sizi arayacaklar. geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.

  • Ö
    Ömer Avşarlı19.12.2018

    hocam bacaklarımdaki varislerin tedavisi için bir kaç doktora göründüm. hepsi ameliyat olmam gerektiğini söylediler. ameliyattan başka bir öneriniz var mıdır?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Ömer Bey öncelikle geçmiş olsun. Venöz yetmezliğiniz,damar genişletmeniz ve ameliyatlık bir damarınız söz konusu ise ameliyatsız varis tedavi yöntemi olan teknolojinin son örneği endovenöz lazer ablasyon tedavisi ile sağlıklı ve çok basi bir işlem ile varislerinizden kurtuluyorsunuz. Detaylı bilgi için 0532 385 31 93 numaralı telefon numaramızdan detaylı bilgi ve randevu için bize ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.

  • H
    Harun Yılmaz16.10.2018

    bacaklarımda çok sık kramp oluyor. bu krampların fazla olması varis olduğunu mu gösterir. iyi günler dilerim.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Harun bey varis hastalığının belirtilerinden biri de kramptır. Ancak kramp tek başına varis hastalığı teşhisi koymak için yeterli değildir. Bu nedenle varis muayenesi olmanızı tavsiye ederim.

  • H
    Hakan10.05.2018

    bacağımda mavi damarlar görünüyor, ağrım ya da başka bir şikayetim yok, babamda da varis var bunlar varis olabilir mi?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Hakan bey, Bacakta görülen her mavi damar varisten kaynaklanmaz. Muhtemelen babanızda varis problemi olduğu için bu damarlardan şüphelenmiş olabilirsiniz. Varis genetik bir hastalıktır. Ancak sadece damarların görünüyor olması varis anlamına gelmez. Ayakta venöz doppler ultrason ile varis muayenesi olmadan net bir şey söylemek yanlış olur. İyi günler dilerim.

Soru Sor
Adres Ufuk Üniversitesi Caddesi, Farilya Business Center, No: 8 Kat: 14 Ofis: 68 Çukurambar / Çankaya / Ankara Klinik 0312 224 1314 Mobil 0532 385 3193 Mail infodrrengin.com
uzm. dr. rengin türkgülerUzm. Dr. Rengin TürkgülerRadyoloji Uzmanı
0312 224 13140532 385 3193